Fast Elpris 1 år idag - Jämför Erbjudande & Rabatter

Fast elpris

Teckna bästa fasta elpriset.

 • Erbjudande
  Aktuella erbjudanden
 • Lågt elpris
  Spara pengar genom bra fasta elpriser
 • Helt gratis
  Byt elavtal gratisFast elpris 2024

Fast elpris är när du förbinder dig till ett elbolags elavtal och pris under en viss förutbestämd löptid. Det innebär att du inte kan byta under löptiden (om du inte flyttar boende). Fast elpris är ett bra komplement ibland för rörligt elpris och är man smart kan man hitta fynd och binda sitt fasta elpris och spara pengar.

Fast elpris 1 år

Det billigaste fasta elpriset för 1 år är just nu Fortum. Varför har de bra pris? Ofta brukar elpriserna gå ned under sommaren pga lägre efterfrågan. Många brukar därför söka runt och försöka byta elavtal runt sommartid. Just nu erbjuder Fortum 107,69 öre för 1 år vilket toppar listan, tätt följt av Telinet.Pris exemplet är baserat på 15000 kWh.
Elbolag Totalt pris Till erbjudandet
1.Fortum 107,69 öre Till Fortum
2.Telinet 108,37 öre Till Telinet
3.Skellefteå kraft 123,5 öre Till Skellefteå kraft
Fast elpris 2 år

Ett fast elpris på två år är inte så vanligt bland de största ebolagen men här är ett erbjudanden som kan vara lockande. Telinet erbjuder just nu 120.12 öre för ett bundet elavtal i SE3 (Stockholm) för aktuella elpriser i södra eller norra sverige se erbjudandet. Skellefteå kraft erbjuder också 120,37 öre i fast elpris just nu, se det erbjudanden här.Fast elpris 3 år

Fast elpris i 3 år är det näst längsta bindningstiden man kan ha hos ett elbolag. Just nu har vi tre elbolag i toppen som erbjuder bra fasta elpriser på 3 år i SE3 och SE4. För exakta priser där du bor fyll i ditt postnummer hos elbolagen.

Pris exemplet är baserat på 15000 kWh.
Elbolag Totalt pris Till erbjudandet
1.Fortum 102,66 öre Till Fortum
2.Telinet 114,37 öre Till Telinet
3.Skellefteå kraft 123öre Till Skellefteå kraft


Binda elavtal - en trygghet

Att binda elavtalet är en trygghet för dig då du alltid vet vad du kommer att betala för din el. Precis räntorna hos banker så vet du vad din el per kwh kommer att kosta. Det du styr och kan påverka är din en egen elkonsumtion. Är du duktig och kan hålla nere den så blir kostnaden mycket lägre. Du kan följa din dagskonsumtion på ditt elnätsföretags hemsida. Där kan du se hur mycket du förbrukat hittils och därmet kan räkna exakt vad din kostnad ligger på.

Låsa elavtal eller inte?

Att låsa elavtal kan vara en klok strategi beroende på din situation. Låt oss titta på fördelarna och nackdelarna med att binda elpriset:

Fördelar:
Prisstabilitet: Genom att binda elpriset får du en förutsägbar månadskostnad. Detta är särskilt fördelaktigt om du vill undvika överraskningar när elpriserna svänger.
Skydd mot prisökningar: Om elpriserna stiger, är du skyddad eftersom du har låst in ett fast pris. Detta kan vara särskilt värdefullt under vintermånaderna när elpriserna ofta ökar.
Enkelhet: Ett bundet elavtal ger dig trygghet och minskar behovet av att övervaka marknadspriserna kontinuerligt.


Nackdelar:

Högre premie: Om du binder elpriset precis innan vintern kan du förvänta dig en högre premie. Elbolagen är medvetna om att elpriset brukar stiga under kallare månader, så de tar ut en extra kostnad för att låsa priset.

Ingen nytta av prisfall: Om elpriserna sjunker under din avtalsperiod, kommer du inte att dra nytta av de lägre priserna. Du är fast vid det bundna priset.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det viktigt att överväga din egen ekonomiska situation och risktolerans när du väljer mellan att binda eller ha ett rörligt elpris. Kanske är det bäst att konsultera en expert eller använda tjänster som elbyte eller andra marknadsplatser för elavtal, där man dessutom kan läsa på mer om fakta kring fasta elavtal.


Se övrigt utbud av elavtal

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se. Hitta Bästa och Unika rabatter på denna marknadsplats.

Miljö   

Till Elbyte.se

Fortum

FRI MÅNADSAVGIFT 1 år

Fortum arbetar för en hållbar framtid och är ett stort elbolag som många i Sverige använder sig av. De jobbar med att utveckla miljövänliga och förnybara energisystem. Uppsägningstid 1 månad.

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Fortum.se

Skellefteå kraft

El till inköpspris i 6 månader

Skellefteå kraft är utmanare på den svenska elmarkanden som serverar:

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Skellefteåkraft.se

Telge Energi

Fri fast avgift - spara 297 kr*

Telge energi är ett elbolag som fokuserar på framtiden och hållbarhet är ett ledord.

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på telgeenergi.se


Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, en markandsplats för elavtal och elbolag.

Miljö   

Till Elbyte.se