Jämföra Elbolag Priser 2024 | Unika Rabatter just nu

Jämföra Elbolag Priser

Jämför olika elbolagspriser

 • Jämför
  Jämför olika elvatal och priser på jämförelsesida.
 • Byt
  Byt snabbt och enkelt och spara pengar idag.
 • Kostnadsfritt
  Jämförelsesidorna tar inte betalt för att byta elavatal

Jämför elbolag

Varför ska jag Jämföra elbolag?

Att jämföra elbolags elpriser är smart om du vill spara maximalt med pengar på ditt elavtal. Genom att jämföra olika elbolag ser du också vad för extra du får om du betalar lite mer hos det ena elbolaget. Vissa uppskattar kundservice och är kanske villiga att betala mer för det. Hitta vad du värderar mest genom att jämföra elbolag

Jämföra elbolag

Vill du jämföra elbolags priser i syfte att hitta billigaste elbolaget i Sverige? Då har du kommit rätt. Elbyte kan hjälpa dig att tänka kring ditt elval.

Att jämföra elbolag gör man för att kunna skaffa sig ett lägre elpris eller för att man vill jämföra olika typer av tjänster som de olika elbolagen erbjuder. Genom att jämföra elpriser så kan man enkelt se vilket elbolag som erbjuder bäst elpris. Det gör ditt elval enklare.

Vad sparar jag på att jämföra elbolag?

Det är ganska enkelt att räkna ut vad du kan spara på ett lägre elpris. Ta fram miniräknare och dina gamla el fakturor. Se din årliga förbrukning i kwh och gångra med ditt pris idag. Ta sedan årliga förbrukningen och gångra med ditt nya pris och sedan subtrahera bort det. Då har du svart på vitt hur mycket du sparar på att jämföra elpriser och byta elavtal.

Billigaste el i Sverige

Det bästa sättet att få billigaste elpriset i Sverige är genom att jämföra elpriser. Genom att jämföra elbolagens priser kan du hitta det pris som du vill ha. Det finns olika knep för att få ett lägre elpris. Ett knep kan du läsa om här

Jämför Priser på Elbolag 2024

Vill du jämföra elbolag? Vilken tur att du hittade hit. Denna artikel hjälper nämligen dig att jämföra elbolag och därmed få ett lägre elpris.

Många har idag insett att de kan spara stora pengar på att skaffa ett bra elpris, speciellt om man bor i villa eller radhus. Men ett bra elpris är bara en del av hur du kan spara pengar, vi förklarar detta längre ned.

Innan du bör jämför elpriser så bör du lägga upp en elprisstrategi, varför? – Jo därför att elpriserna fluktuerar över tid. Precis som alla andra marknader beror elpriset på utbud och efterfrågan. För att hela tiden har bästa elpris krävts lite arbete eftersom det finns olika vägar att nå dit och dessa beror på dig och dina konsumtionsvanor och förutsättningar.

Basics: Du bör förstå vid detta laget att elpriset består av en fast elnätsavgift (som man inte kan byta bort) och en rörlig del som beror av din konsumtion. Det är den rörliga delen av ditt elpris som du kan jämföra elpriser på. Annars kan du läsa om det.

Lägg upp en plan

Nu ska vi bena ut vilken strategi som passar dig och ditt hushåll bäst. Ta fram din årliga förbrukning för det kan behövas räknas. Det finns tre bra strategier att välja mellan som påverkar ditt val av elavtal dessa är (Timpris, delvis bundet och kontinuerliga byten)

Timpris
Med ett sådant avtal kan man spara pengar om man har möjlighet att utföra många av sina hushållssysslor under tider på elpriset är lågt. Det brukar generellt vara efter klockan 22 och fram till klockan 7. Det innebär att kan man laga mat, tvätta och diska under dessa tider kan detta vara ett bra val. Denna livsstil passar inte alla och här får man givetvis överväga fördelar med nackdelar.

Delvisbundet
Denna strategi bygger på att man binder elavtalet till ett lågt pris under tider då elpriset är osäkert och ofta dyrt (ofta över vintertid). Har man dessutom föraningar om att vintern kommer bli ovanligt kall så är det något som bör tas med i beaktning eftersom det kommer göra att elpriset stiger om man har rörligt avtal. Det man gör då är att man binder sig på ett avtal om exempelvis 3-6 månader för att gardera sig mot höga priser. Sedan övergår man till ett rörligt elpris under vår och sommar då man dessutom konsumerar mindre el.

Kontinuerligt byta elvatal Väljer man denna strategi bör man hålla sig kontinuerligt uppdaterad på elmarknaden. Detta innebär ofta att man är flexibel och inte har några bindningstider utan kan snabbt byta mellan olika elavtal. Denna strategi är ofta krävande och kräver att man letar erbjudanden i dåliga tider och kan behöva ringa och förhandla elpriser. Jämförelse sajter kan ge prisindikationer och förhandling av avtal får man göra genom att ringa dit. Ofta är elbolag måna om att få nya kunder.

Det finns också en till strategi som vi inte skrivit ut men som fungerar för vissa. Det är att binda sig på ett elavtal under längre tid. Denna är lite mer riskfylld eftersom man inte vet hur elpriset kommer vara i framtiden och för det tar elbolaget ut en ”marginal” som man får betala under löptiden. Hur stor den marginalen blir kan man endaste veta efter att löptiden är slut men historiskt sett har rörligt avtal varit att föredra.

Att jämföra elbolag


Nu när du valt strategi kan du börja fundera kring vad du värderar hos ett elbolag. Är det god kundservice? Är det låga priser? Hållbarhetsarbete? Vad det än är av dessa parametrar så kan man specificera på olika jämförelsesajter detta exempelvis elpriskollen. En rekommendation är att överväga ett grönt elavtal även om det kanske är lite dyrare. Varför? Gröna elavtal hjälper klimatet och miljön genom förnybara energikällor.

Jämföra Elbolags priser

Nu kommer vi till den delen som ni egentligen är här för. Att jämföra de faktiskt elpriserna hos de olika elbolagen. Man börjar altid med att knappa in sina preferenser, därefter så får du fram olika elpriser. Du kan också välja att sortera på elpriser. Välj därefter det elbolag med det pris du finner mest intressant.
Nu är det dags att sätta igång din jämförelse!
Jämför elbolag!

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se. Hitta Bästa och Unika rabatter på denna marknadsplats.

Miljö   

Till Elbyte.se

Fortum

FRI MÅNADSAVGIFT 1 år

Fortum arbetar för en hållbar framtid och är ett stort elbolag som många i Sverige använder sig av. De jobbar med att utveckla miljövänliga och förnybara energisystem. Uppsägningstid 1 månad.

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Fortum.se

Skellefteå kraft

El till inköpspris i 6 månader

Skellefteå kraft är utmanare på den svenska elmarkanden som serverar:

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Skellefteåkraft.se

Telge Energi

Fri fast avgift - spara 297 kr*

Telge energi är ett elbolag som fokuserar på framtiden och hållbarhet är ett ledord.

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på telgeenergi.se


Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, en markandsplats för elavtal och elbolag.

Miljö   

Till Elbyte.se