Billig El För Pensionärer & Seniorer | Unika Rabatter [2024 ]

Billigt elavtal för Pensionärer

Billig el guide för dig som pensionär

  • Billig El
   Jämför olika elvatal och priser på jämförelsesida.
  • Byt
   Byt snabbt och enkelt och spara pengar idag.
  • Kostnadsfritt
   Jämförelsesidorna tar inte betalt för att byta elavatal
  • Fortum erbjudandeElavtal för pensionär 2024

Elavtal pensionär
Som pensionär har man ofta mindre inkomster per månad än vad man hade när man arbetade och då kan det vara viktigt att försöka hålla ned kostnaderna och ett sätt att göra det är genom att sänka sina elpriser. Genom att sänka sina elpriser kan man spara flera tusen kronor per år beroende på vilken typ av boende man har. Många pensionärer bor fortfarande i hus och hus drar mycket el per år vilket innebär att; har man hus kan man spara ännu mer pengar på att hitta ett billigt och bra elavtal. För pensionärer gäller det att hålla i pengarna och har man lägre pension är detta kanske viktigare att hitta ett bra elbolag.

Följande sektion är en förklarande del där du kan grundligt förstå hur elmarknaden fungerar så att du på bästa sätt kan hitta bästa elpriset för dig som pensionär. Vill du skippa detta kan du direkt gå till ett kanonerbjudande direkt Se erbjudande nu

Om du känner att du behöver mer information så är du välkommen att läsa hela artikeln.

Bästa rabatterna just nu

Se bästa rabatterna för dig som senior och pensionär. Unika rabatter just nu är från Fortum, Telge Energi och SKellefteå Kraft. Billigast är Skellefteå Kraft.

Pris exemplet är baserat på 15000 kWh.
Elbolag Totala pålägg + avgift Till erbjudandet
1.Skellefteå Kraft 0 kr Till Skellefteå Kraft
2.Fortum 0,009 kr Till Fortum erbjudandet
3.Telge Energi 0,152 kr Till Telge Energi


Topplista över generella elavtal just nu

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, Sveriges största markandsplats för elavtal och elbolag. Alltid de bästa rabatterna och kampanjerna.

150 st elbolag    Omdöme

Jämför elpriser

Fortum

Fri månadsavgift 12 mån

Fortum arbetar för en hållbar framtid och är ett stort elbolag som många i Sverige använder sig av. De jobbar med att utveckla miljövänliga och förnybara energisystem.

Uppsägningstid: 2 mån   Kampanjperiod: 12 mån.

Avgift: 49 kr Påslag: 5,9 öre

Villa: 982 kr Lägenhet: 132 kr   

Se ditt pris

Skellefteå Kraft

El till inköpspris 9 mån

Skellefteå kraft är ett elbolag att lita på med 100 procent förnybar energi.Just nu har de en kampanj med el till inköpspris i 9 mån.

Uppsägningstid: 0 mån   Kampanjperiod: 9 mån.

Avgift: 49 kr Påslag: 6 öre

Villa: 887 kr Lägenhet: 119 kr    Miljö

Se ditt pris

Telge Energi

Telge energi är ett elbolag som fokuserar på framtiden och hållbarhet är ett ledord.

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel
Villa: 1087 kr Lägenhet: 190 kr   

Miljö    Omdöme   

Se ditt pris

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, en markandsplats där du som konsument alltid hittar det billigaste elavtalet. Jämför och byt kostnadsfritt idag.

Miljö   

Jämför elpriser

Så fungerar elmarknaden

Sedan 1996 har den svenska elmarknaden varit avreglerad vilket innebär att frikonkurrens råder. Alla elbolag som finns på marknaden kan därför konkurrera om elpriserna till sina kunder och priserna kan variera kraftigt mellan elbolagen. Elpriset styrs av upphandlingspriset på el som sker på elbörsen Nordpol där priset bestäms av utbud och efterfrågan. Elpriserna varierar beroende på säsong och väder.


Vad består elavtal av?

Ett elavtal består av två olika delar en fast och rörlig (i enkla drag). Den fasta delen är elnätsavgifterna man betalar till de som äger elnätet (kablarna) i ditt område. Denna avgift är fast och är omöjlig att förhandla bort, såvida du inte har planer på att bli självförsörjande på el.
Vad finns för typer?

Det finns ofta tre olika typer av avtal som man kan välja mellan (rörligt, fast eller mixpris).
1. Rörligt avtal, innebär att hela ditt pris styrs av elbörsen nordpol vilket innebär att ditt pris styrs av utbud och efterfrågan. Ditt elpris blir känsligt mot oförutsägbart väder och oförutsägbar efterfrågan på el, då priserna kan stiga kraftigt när det efterfrågan överstiger utbudet.

2. Fast avtal, du har ett fastpris under en bindningstid som bestämmer att du ska betala. Man hedgar bort en del av risken att priset ska bli skyhögt men kan potentiellt förlora om priset sjunker under det man har bundit upp sig på. 3. Mixpris, en blandning av fast och rörligt elpris. Man kan binda under vissa tider på året och ha rörligt under andra.

Välj Elavtal nu

Vad som är bäst är omöjligt att säga eftersom det beror av parametrar som är oförutsägbara, precis likt aktiemarknaden. Det man kan göra är att bäst försöka förbereda sig. Vill man läsa mer om historiska elpriser och vad som lönat sig bäst kan man göra det här på historiska elpriser

Vad är viktigt för dig?
I slutändan handlar denna artikel om vad som är bäst för just dig. Vad är det som du värderar mest när du ska välja elbolag? Känner du att du har koll på det så kan du klicka på

Tre sätt att få billigast elpris

Det finns egentligen tre primära sätt som man kan få bästa elpriset på och det är antingen genom att kontinuerligt byta elbolag/elavtal genom att nappa på erbjudanden, använda ett timpris eller ett tredje som handlar om att deala till sig ett lågt fastpris, vilket är ofta väldigt svårt.

Dessa tre strategier är de främsta sätten för att få ett lågt elpris men de har sina nackdelar.

1. Att kontinuerligt byta elavtal /elbolag är väldigt tidskrävande och kräver att man har lite koll på erbjudanden och liknande. Ett bra sätt som man kan göra är att man går in på och jämför elpriser lite då och då. Denna strategi förutsätter att man har ett rörligt elpris med kort bindningstid så att man är flexibel och kan snabbt byta när något dyker upp.

2. Deala till sig ett fastpris kan vara väldigt förmånligt om priserna på marknaden går upp. Denna strategi är svår av främst två anledningar 1. Det är svårt att veta vad som är tillräckligt bra elpris och 2. Det är svårt att få ett bra elpris av något elbolag. Elbolagen vill ju helst ha goda marginaler mot dig för att de ska tjäna pengar men tror man exempelvis att vintern kommer att bli extra kall kan man med fördel binda sitt elavtal till ett lågt pris. Ofta är det svårt som privatperson och framförallt som pensionär att förhandla fram bra fasta priser eftersom man inte har så mycket att förhandla med.

3. Använda timpris är en strategi som kan fungera för vissa hushåll. Vissa elbolag erbjuder att kunder kan få ett timpris som bygger på att elpriset är högre under tider då många personer använder elen. Det innebär att på tider då få använder el är elen billigare. På kvällar och nätter är det därför avsevärt billigare med ett sådant avtal att exempelvis använda belysning, tvätta eller göra annat husgeråd som kräver el. Nackdelen är uppenbar, nämligen att det kräver att man i princip måste leva eller åtminstone vara vaken på nätterna för att kunna leva så.

Vad som passar dig eller ert hushåll bäst beror alltså på vilken av dessa tre strategier som passar er bäst. Om ni har bestämt er för vilken strategi ni ska göra kan ni börja att jämföra elavtal

Jämför innan du byter

Viktigt att tänka på när man Jämför elavtal är att utgå från de man jämför. De flesta väljer baserat på kundservice, pris och miljövänlighet. . Börja med att gå in på Elbyteoch slå in ditt postnummer och sedan fyller du i dina uppgifter. När du fyllt i dina uppgifter får du förslag på vilka olika elbolag som finns och vad de har för priser. Kolla efter bindningstid och uppsägningstid. När det är dags för bytet är det bara att fylla i dina uppgifter och sedan sköter Elbyte bytet.

Vill ni ha tips på elbolag?

Om ni vill ha tips på bästa elbolaget för pensionärer så skulle vi kunna ge er tips kring det. Ett bolag som erbjuder alla tre av ovannämnda komponenter (100% förnybar energi, elpris och kundservice) är Skellefteå Kraft . De erbjuder:

 • 100% förnybar energi
 • Bra kundservice
 • Bra elpriser
Om ni tycker att denna guide har varit till hjälp får ni gärna dela med er av innehållet. Elval reserverar sig för eventuella felskrivningar.