Teckna Elavtal & Elabonnemang som Student | Bästa Tipsen för elavtal student

Elavtal student

Teckna bästa elavtalet för studenter.

 • Elavtal student
  Hitta billigt elavtal
 • Lågt elpris
  Spara pengar genom lågt elpris
 • Helt gratis
  Byt elavtal gratisElavtal student

Som student har man ofta tunnt om pengar och här finns goda möjligheter till att spara pengar genom att välja ett billigt elavtal. Många studenter hyr bostäder i andrahand eller bor i studentlägenheter. I dem brukar ofta el ingå men äger man en bostadsrätt eller hyr bostad själv så får man betala för elen separat. Denna artikel är tänkt att guida dig igenom dina funderingar och hjälpa dig finna billigaste bästa elavtalet för dig som student.

Finns det elavtal med studentrabatt?

Ja, det finns elbolag som har studentrabatt. Det gäller bara att skanna av marknaden för att hitta olika elbolag som erbjuder bra elpriser. Hursomhelst det är inte säkert att man sparar mer på ett bolag med studentrabatt. Det viktigaste är att jämföra elavtal innan man tecknar något. Jämför olika elpriser här. Känner du att du inte riktigt är redo att jämföra än kan du fortsätta att läsa artikeln.

Billigaste elavtal för studenter

Om du vill ha det billigaste elavtalet handlar det om att jämföra elpriser. Men innan man gör det kan det vara bra ha lagt upp en plan för sitt elavtal. Vad är det för typ av avtal som passar dig bäst.

Vill du ha ett rörligt eller fast elpris?

Här finns ingen direkt rådgivning att ge utan bara att förklara skillnaderna. Fast elpris är lättare att budgetera för och du kan enkelt få ut ett snittpris när du vet din förbrukning.

Ofta tar elbolagen ut en marginal för ett fastelpris eftersom de tar en risk. Ett rörligt elavtal följer marknadernas priser och präglas av utbud och efterfrågan. Är det hög efterfrågan på el brukar elpriserna stiga som exempelvis på vintern. På somrarna brukar elpriserna gå ned eftersom färre använder el.

Bästa elavtalet för dig som student

För dig som student handlar det förmodligen om att hitta billigaste elavtalet. Det billigaste elavtalet får man oftast genom att antigen kontinuerligt byta elavtal, binda till ett väldigt lågt pris eller använda ett timpris. Vad som passar dig bäst beror på din konsumtion och dina förutsättningar. Som student kan man dock göra skillnad och att stödja elbolag som tillhandahåller förnybara energikällor, därför vill vi slå ett slag för.

Så får man billigaste elpris

Oavsett val av elbolag så gäller så kan man tillämpa olika strategier för ett långsiktigt elsparande.

 1. Kontinuerligt byta elavtal. Denna strategi bygger på att man använder erbjudanden från olika elbolag och kontinuerligt byter elvatal för att alltid få lägsta pris. Denna är tidskrävande men man kan spara mycket pengar på den.
 2. Binda till lågt pris Denna strategi kan kräva lite förhandling. Du kan få ett indikationspris på jämförlsesajten och sedan förhandla ned priset ytterligare. Denna passar dock studenter som konsumerar mycket el, eftersom det är då man kan spara som mest och har mest förhandlingsläge.
 3. Timpris För dig som har flexibilitet i ditt sätt att leva och kan göra många husshållssysslor under tider då elpriset är billigare kan spara en hel del. Timpris bygger på att när du använder el under tider då många använder el är priset dyrt och när du använder el under tider då få använder är priset lågt. Kan man städa, tvätta och ladda prylar på nattetid eller efter 22 kan man spara pengar på denna strategi.
Se upp för anvisat elpris eller tillsvidare elavtal Detta hamnar man på om man nyligen flyttat eller inte gjort ett elval. Då väljer elbolagen ditt avtal och detta kan vara väldigt dyrt. Upp till 25-50 % dyrare än ett normalt avtal. Därför bör man alltid göra ett val av elavtal så att avtalet inte löper ut.

Allt handlar inte bara om att välja ett bra elavtal utan elavtalet ger dig bra förutsättningar att spara pengar men du kan spara ännu mer om man tänker energismart. Detta betyder att man inte drar el i onödan. Enkla tips på vad du kan göra som kan spara dig el och sedermera pengar:

- Tvätta inte så ofta
- Duscha kortare och inte så varmt.
- Sänk temperaturen och ta på dig en tröja
- Dra ur sladdar till mobilladdaren och datorn
- Dra ur sladdar på natten
- Byt till energisnåla lampor


Student elavtal nu!

Billigaste el


Här är populära elbolag. Exakta elpriser finner du på länken "se elavtal" som tar dig till elbolagets hemsida där du kan läsa mer.

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se. Hitta Bästa och Unika rabatter på denna marknadsplats.

Miljö   

Till Elbyte.se

Fortum

FRI MÅNADSAVGIFT 1 år

Fortum arbetar för en hållbar framtid och är ett stort elbolag som många i Sverige använder sig av. De jobbar med att utveckla miljövänliga och förnybara energisystem. Uppsägningstid 1 månad.

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Fortum.se

Skellefteå kraft

El till inköpspris i 6 månader

Skellefteå kraft är utmanare på den svenska elmarkanden som serverar:

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Skellefteåkraft.se

Telge Energi

Fri fast avgift - spara 297 kr*

Telge energi är ett elbolag som fokuserar på framtiden och hållbarhet är ett ledord.

 • 100 % förnybar energi
 • Märkt Bra miljöval
 • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på telgeenergi.se


Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, en markandsplats för elavtal och elbolag.

Miljö   

Till Elbyte.se