t


Är elen billigare på helgen?

Elpriser på helgen?

Detta är en tanke som säkert slagit många när de varit hemma på helgen. På vardagarna kanske man är igång ordentligt med sin elförbrukning innan jobbet och vid middagstid men på helgen är man ofta hemma mer timmar.

Hur tjänar man pengar på sitt användande av el under helgen?
Förutsättningen för att du ska kunna dra nytta av svängningar i elpriset är att du har ett timpris på el då det betyder att du kan dra nytta av hur många som förbrukar el vid olika tider. Spotpriset på elen bestäms dagen innan och det innebär att du kan planera din elförbrukning till de timmar som elpriset är lägre. Så en helg där spotpriset är lågt kan det vara smart att vara hemma mycket och göra hushållssysslor som du inte hunnit med under veckan. SÅ ska man ladda sin elbil eller elcykel så är det billigare på helgen.

En trend vi kan se att elpriset inte får de toppar på morgonen som vi ofta ser på vardagarna i och med att folk går upp i mer olika tider på helgerna. Medan de med yngre barn kanske är uppe mellan 06.00-08.00 så kan de utan barn eller med tonåringar gå upp mer ojämna tider. Det reflekteras också i morgonens elpriser. Vi ser även att elpriset precis som på vardagarna är billigast när inte så många andra gör hushållssysslor. Det innebär att om man har spotpris på sin el så kan det vara en utmärkt ide att sätta igång diskmaskin och tvättmaskin 21.00 på lördagskvällen, om man nu kan offra det som går på tv för stunden eller sällskapet man har på besök en stund. Vi förutser att mer människor kommer komma till sådana beslut om elpriset blir dyrare i framtiden.

Sammanfattning om elpriset på helgen
Vi har gjort en analys på senaste årens elpris och det är rätt liknande priser på helgen som om på vardagarna. Detta kan bero på att många ändå är iväg och gör fritidssysslor om helgerna. De flesta sitter inte bara hemma och använder prylar utan kan vara ute och motionera eller sporta. Dessutom har man i många hem stora elförbrukare som golvvärme som ju alltid står på. Testa att kör ett timavtal för att alltid hålla koll på helgens spotpris och se om du kan spara pengar på det.

Bra elavtal & elbolag att välja på just nu


Här är populära elbolag. Exakta elpriser finner du på länken "se elavtal" som tar dig till elbolagets hemsida där du kan läsa mer.

Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se. Hitta Bästa och Unika rabatter på denna marknadsplats.

Miljö   

Till Elbyte.se

Fortum

FRI MÅNADSAVGIFT 1 år

Fortum arbetar för en hållbar framtid och är ett stort elbolag som många i Sverige använder sig av. De jobbar med att utveckla miljövänliga och förnybara energisystem. Uppsägningstid 1 månad.

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Fortum.se

Skellefteå kraft

El till inköpspris i 6 månader

Skellefteå kraft är utmanare på den svenska elmarkanden som serverar:

  • 100 % förnybar energi
  • Märkt Bra miljöval
  • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på Skellefteåkraft.se

Telge Energi

Fri fast avgift - spara 297 kr*

Telge energi är ett elbolag som fokuserar på framtiden och hållbarhet är ett ledord.

  • 100 % förnybar energi
  • Märkt Bra miljöval
  • Certifierad i Schysst elhandel

Miljö    Läs Omdöme   

Se pris på telgeenergi.se


Elbyte

Jämför olika elavtal på Elbyte.se, en markandsplats för elavtal och elbolag.

Miljö   

Till Elbyte.se

Om ni tycker att denna guide har varit till hjälp får ni gärna dela med er av innehållet. Elval reserverar sig för eventuella felskrivningar.
Om Elval

Elval är en hemsida som hjälper dig tänka kring ditt val av elbolag och elpris. Hos elval kan du inte göra några elbyten utan vi samarbetar med jämförelsetjänster.

Varför byta elbolag?

Slipp betala pengar i onödan till elbolag. Byt elbolag kontinuerligt och spar pengar.

Tips för att spara pengar

* Minska elkonsumtionen
* Byt elbolag ofta
* Energieffektivsera ditt hem