Billig El

Hitta billigast el 2021

 • Byta elbolag
  Att byta elbolag går fort
 • Jämför elavtal
  Jämför elavtal på dina preferenser
 • Helt gratis
  Att byta elbolag eller elavtal är gratis

Jämför

Nyligen flyttat?

Har du nyligen flyttat men inte gjort ett elval? Då är det hög tid, annars kommer du hamna på ett tillsvidare avtal och betala massa pengar till elbolagen i onödan. Jämför och byt idag!

Vad är elval.se?

Elval är en hemsida som hjälper dig göra bättre elval både nu och i framtiden. Det finns en hel del saker man bör tänka på när man står inför att byta elbolag eller byta elavtal. Hur man hittar det billigaste elavtalet går egentligen inte att svara på för det beror på tillfälligheter och erbjudanden hos elbolagen. Det finns dock olika strategier som alltid fungerar som gör att man kan få ett lägre elpris läs mer om det här jämföra.

På Elval kan du också hitta intressanta artiklar om hur man på bästa sätt kan spara pengar på el, minska elkostnaderna och hitta billigast elpris. Man kan också hitta en del listor och tips i elvals artiklar. På elval finns länkar till elbolag och jämförelsehemsidor men på Elval kan man inte göra några elbyten. För att se vad respektive elbolag har för elavtal och elpriser mm. måste man besöka respektive elbolags hemsida.

Jämför hos Elbyte nu!


Varför är det viktigt med ett bra elval?
Många svenskar betalar idag (alldeles ovetandes) alldeles för mycket pengar i onödan för sina elavtal eftersom de inte har koll. Svenska elmarknaden har sedan 1996 varit oreglerade vilket har pressat priserna för elbolagen. När då konsumenter ej är uppmärksamma eller glömmer att välja ett elavtal så väljer elbolagen ett elavtal som de anser passar, ett så kallas ”anvisat avtal” eller ”tillsvidare avtal” som är ett rörligt avtal upp till 24-45 % dyrare än deras listpriser. Om man inte gör ett elval är man GARANTERAT en av dem och för dem kan man spara flera tusen kronor per år, speciellt om man har en stor bostad.

Se olika elbolag

Jämför olika elbolag

Fortum

Fortum
 • Sveriges största elbolag
 • Nykundsrabatt 500 kr

Göta energi

Göta energi
 • Få 500 kr att handla mat för
 • Låga elpriser